Çanakkale’de Nerede Kalınır? En İyi Bölgeler


Çanakkale’de Nerede Kanılır? diye merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Gurur verici tarihi yanı sıra Çanakkale, doğası ve kendine has güzellikleri ile de ülkemizin en popüler tatil beldelerinden biridir.

Antik kentleri, anıtları ve plajları ile sizler de hem kültürel açıdan hem de keyifli bir deniz tatili yapabilirsiniz. Her anınızı değerlendirebileceğiniz bir aktivite ve gezilecek yer bulabileceğiniz Çanakkale gezi listesi için doğru yerdesiniz.

Çanakkale’de Gezilecek Yerler


Çanakkale’de gezip dolaşabileceğiniz ve konaklayabileceğiniz pek çok bölge bulunmaktadır. Her ne kadar küçük bir şehir olarak bilinse de tatil beldelerinin biraz daha şehir merkezine uzak olduğunun altını çizmek gerekir.

Ancak şehir merkezinde de lüks konaklama hizmeti veren otelleri tercih edebilir ve dilediğiniz gibi şehrin tadını da çıkartabilirsiniz.

Kepez


Çanakkale tatil yerleri denildiği zaman akla ilk olarak Kepez bölgesi gelmektedir. Bölgede bulunan plajlarda dilediğiniz gibi Çanakkale denizinin tadını çıkartabilirsiniz.

Kepez bölgesi Çanakkale merkeze yakınlığı ile bilinmektedir. Bölgede her bütçeye uygun ve farklı konseptlere sahip olan otel alternatifleri de bulunmaktadır. Güneşin ve kumun tadını çıkartırken aynı zamanda Kepez bölgesinde bulunan tarihi eserleri de görmeden dönmemelisiniz.

Kepez Halk Plajı bölge halkı tarafından da tercih edilen en popüler yerlerden biridir. Bunun yanı sıra Kepez Dalyan Burnu Plajı ve sahil yolu üzerinde de kendinizi iyi hissedeceğiniz ve tatil yapabileceğiniz farklı plajları da bulabilirsiniz.

Sahil bölgesi merkeze göre biraz daha sessiz ve sakindir. Kepez merkezde alışveriş yapabilir ve gün batımı manzarasının tadını merkez sahilde çıkartabilirsiniz.

Eceabat


Doğa ile iç içe ve biraz daha huzurlu bir tatil deneyimi için kesinlikle listenize Eceabat bölgesini de eklemelisiniz. Konaklamak için farklı tarz konseptleri tercih etmeyi sevenler için Eceabat bölgesi pek çok farklı alternatifi de bir arada sunmaktadır.

Ayrıca bölgeden Çanakkale merkeze gidebilmek için arabalı vapurları her gün gün içerisinde ve saat başı da kullanabilirsiniz. Merkeze kolay ulaşım avantajı sağlayan Eceabat içerisinde yeşilin her tonuna doyabilir ve sıcacık ve samimi insanları ile tanışabilirsiniz.

Eceabat bölgesinin tarihi açıdan da oldukça önemli bir yere sahip olduğunu belirtmek isteriz. Çanakkale savaşının gerçekleştiği yer olarak bilinen Eceabat bölgesi içerisinde pek çok anıt mezar ve tarihi eser de bulunmaktadır.

bu önemli yerleri de ziyaret edebilir ve bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Diğer yerlere göre daha sakin bir plajı olduğu için genellikle Eceabat plajının aileler tarafından tercih edildiği bilinmektedir.

Gelibolu


Çanakkale’de nerede kalınır diye merak ediyorsanız Gelibolu en doğru yanıtlardan biri olacaktır. Hem konaklama hem de gezip dolaşma açısından sizlere pek çok alternatifi bir arada sunmaktadır.

Çanakkale Boğazı üzerinde kurulu olan Gelibolu, tarihi açıdan sadece bölgenin değil ülkemizin de en önemli yerlerinden biridir. Doğa yürüyüşlerine katılabileceğiniz gibi şehitliği ziyaret edebilirsiniz.

Bölgede dolaşırken dinlenebileceğiniz ve boğaz manzarasının tadını çıkartabileceğiniz pek çok kafe ve restoran da bulunmaktadır.

Gelibolu merkezde konaklayabileceğiniz oteller içerisinden bütçenize uygun bir seçim yapabilirsiniz. Ayrıca merkezde gezip dolaşabileceğiniz Gelibolu Rus Anıtı ve çeşitli müzeler de en çok ilgi gören yerlerdendir.

Hemen hepsi yürüme mesafesinde olduğu için Gelibolu’da dolaşmak adına ekstra bir araca da ihtiyacınız olmayacaktır. Gelibolu merkezde bulunan Kemal Tesir Caddesi ve çevresi ise oteller merkezi olarak bilinmektedir. Çanakkale merkeze gitmek için de feribotu tercih edebilirsiniz.

Barbaros


Çanakkale merkezde bulunan Barbaros mahallesi merkezi konumu nedeni ile turistlerin en çok tercih ettiği yerlerden biridir. Yeni kordon olarak da isimlendiren Barbaros bölgesi içerisinde sınırsız sayıda otelin bulunduğunu söylemek yanlış olmaz.

Çanakkale merkezde bulunan plajlara da yakın bir yer seçmek istiyorsanız en ideal yerlerden biri olarak Barbaros bölgesine yönelebilirsiniz. Sadece plajları ve merkezi konumu açısından değil alışveriş merkezleri ve bölgenin en ünlü restoranları da bu civarda bulunmaktadır. Sevdiklerinize Çanakkale hatırası almak için bölgedeki en güzel dükkanları ziyaret edebilirsiniz.

Çanakkale’de kalabileceğiniz yerler listemiz içerisinden sizler de seçiminizi yapabilirsiniz. Şehir genel olarak oldukça hareketlidir. Ancak sakin plajları için şehrin ilçelerine yönelmenizi tavsiye ederiz. Çanakkale şehrinde her ilçesi veya plajı için karayolu ulaşımı bulunmadığında gideceğiniz yeri iyi seçmenizde yarar olacaktır.