Artvin Gezilecek Yerler


Artvin Gezilecek Yerler ve Artvin, Karedeniz kıyısında, Gürcistan sınırındadır. Yeşilin her tonunu size sunan doğasıyla insanı büyüler. Artvin’de birbirinden güzel birçok şehir bulunmaktadır. Doğa harikası yaylaları, şelaleleri, tarihi camileri ile turistik bölgelerin başında gelir.

Coğrafi ve kültürel yapısıyla birçok şehirden ayrılır. Şehri ikiye bölen Çoruh, birçok uzun vadiyi meydana getirmiştir.

Artvin engebeli yüzey şekli ve ikliminin çeşitli oluşu ile bilinir. Bu durum onu tarıma da elverişli bir hale getiriyor. Tarihte Livane ve Çoruh olarak isimlendirilmiştir.

İskitler zamanında Artvani, daha sonra Artvin adını almıştır. Artvin dağları 4 bin yaklaşık 4 bin metre uzunluğundadır. El değmemiş birçok ormana sahiptir. Dağların doruklarında krater gölleri bulunur. Tarihi kaleler, köprüler, festivaller ve birbirinden güzel birçok gezilecek yerler vardır. Birlikte Artvin gezilecek yerler listemize bakalım.

Artvin Merkez


Artvin Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz bölgesini birbirine bağlar. Artvin Merkez ilinin nüfusu yalnızca 35 bindir. Artvin’in oldukça doğal ve etkileyici bir havası vardır. Kalabalıktan uzak kalmak isteyen tatilciler için oldukça ideal bir seçimdir.

Artvin Kalesi



Artvin köprüsünün karşısında, Çoruh Nehri’nin kıyısında yer alıyor. 10. Yüzyılda Gürcü Krallığı tarafından inşa edilmiştir. 16. Yüzyılda Osmanlı tarafından onarılarak kullanılmıştır. İçerisinde sarnıç ve şapel kalıntıları bulunur. Tarihte birçok yasak girişe mani olmuştur. Artvin Merkez ilçesine 2 km uzaklıktadır.

Artvin Adatepe


Türkiye’nin en büyük Atatürk anıtı bu bölge de yer alır. 50 ton ve 22 metre yüksekliğindedir. Şehir merkezine 5 kilometre uzaklıktadır. Sıtkı Kahvecioğlu Vakfı tarafından inşa edilmiştir. Atatürk’ün Afyon Kocatepe’deki duruşunu simgeler.

Artvin Kent Ormanı


Yeşilin her tonunun bulunduğu ormanlar vardır. Tatilciler Artvin Kent Ormanında piknik yaparak oldukça güzel anlar geçirebilir. Şehir merkezine 8 kilometre uzaklıktadır. Yürüyüş yolları, patika yolları vardır. Bunun yanı sıra; piknik alanları da bulunmaktadır.

Kafkasör Yaylası


Artvin il merkezine olan uzaklığı 8 kilometredir. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm merkezi ilan edilmiştir. Tertemiz havası, doğal havasıyla görenleri hayran bırakır.

Atabarı Kayak Merkezi


Artvin il merkezi ile arasında 17 km vardır. Sessizliği ile insanı büyüler. Günübirlik ziyaret edebilirsiniz. Atabarı Kayak Merkezinde, snowtrack ve kar motorları ile tur atabilirsiniz.

Hatila Vadisi Milli Parkı


Hatila Vadisi, 33 Milli Parktan birisidir. 1994 de Milli Park olarak ilan edilmiştir. Artvin Merkezi ile arasında 10 kilometre vardır. Jeolojik ve jeomorfolojik yapısı, nadir rastlanan yapılardandır. Bitki örtüsü ender rastlanan cins bitkileri barındırır. Karadeniz Bölgesinde bulunduğu halde, Akdeniz bitki örtüsünden bitki türleri de bulunur.

Hatila Vadisi Cam Seyir Teras


Ülkemizin en yüksek cam seyirlik terası burada bulunmaktadır. Kent merkezine 16 km uzaklıkta yer alır. Kent Merkezinden, özel araçla 45 dakika sürer. Oldukça keskin virajlara sahip bölge, Orman Bakanlığı tarafından bakım halindedir.

Borçka Karagöl Tabiat Parkı


Artvin kent merkezi ile arasında 57 kilometre vardır. Borçka Karagöl bir heyelan gölüdür. Ladin, kayın ve gürgen ağaçları ile çerçevelenmiştir.

Karagöl



Klaskur Deresi’nin Klaskur Yaylasını kesmesi ile meydana gelmiştir. Her mevsim ayrı bir güzelliğe sahiptir. Kamp alanları, eşsiz göl ve orman manzaralarıyla oldukça etkileyici bir bölgedir.

Maçahel Vadisi – Camili Havzası


· Maçahel Vadisi

Kuzeydoğunun ucunda, Gürcistan’ın güneybatısındadır. Türkiye ve Gürcistan’ın sınırlarındadır. Altı köyden oluşur.

· Camili Havzası

Camili Havzası, Türkiye’de Birleşmiş Milletler tarafından biyosfer rezerv alanı olarak ilan edilmiştir. Kafkas arıları ile üretilen Maçahel Balı oldukça meşhurdur.

· Maral Şelalesi

Artvin’in Borkça ilçesindedir. Karçal Dağları arasında, Maral Deresi üzerindedir. İnanılma bir görsel şölen sunmaktadır.

Murgul Deliklitaş Şelalesi


Artvin’in Murgul ilçesinde yer alır. Başköy’de kayanın içerisinden akan su delik görüntüsü vermiştir. Bu nedenle ismi Deliklitaş olmuştur.

Balıklı Güneşli Şelaleleri Tabiat Parkı


Artvin’in Hopa ilçesine 12 kilometre mesafededir. Güneşli şelalesi olarak da bilinir. Ücretsiz ziyaret edilebilir. Yapısı bozulmamıştır.

Çifte Köprü

Artvin’in Arhavi ilçesinde yer alır. Birbirini tamamlayan iki köprüdür. Birleştiklerinde tam daire olurlar. İlçe Merkezine 10 kilometre uzaklıktadır. Çifte köprü, yöre taş işçiliğinin önemli eserlerindendir.

Mençuna Şelalesi, Arhavi


Artvin’in Arhavi ilçesinde yer alır. İlçeye 16 kilometre uzaklıktadır. Şelale hiçbir yere çarpmadan zemine ulaşır. Heybetli suyu, kayaların arasında 200 metrekarelik bir göl oluşturmuştur.