Tatile Çıkarken Valiz Tasarrufu İçin 9 Yöntem


Tatile Çıkarken Valiz Tasarrufu İçin 9 Yöntemi yerine getirerek yanınıza istediğiniz tüm eşyalarınızı almak istemez misiniz?

Valize Kıyafet Yerleştirmek çok ince bir iştir. Tatilin güzel geçmesini sağlar. Temiz bir valiz beraberinde düzenli tatili de getirir. Valizin tıka basa doldurulması oldukça yanlıştır. Tıka basa dolu valiz demek karışıklık demektir. Kullanım zorluğu demektir.

Tatile gitmek herkesin dilediği bir dönemdir. Bu dönemi en iyi şekilde geçirmek gerekir. Kısa dönemli tatillerde çok fazla eşya alınmasına gerek yoktur. Fakat uzun dönemli tatillerde eşya sayısı fazlalaşabilir. Bu gibi durumlarda valizin en rahat şekilde dizayn edilmesi gerekir. İç kapasitesinden fazla ürün koymak valizi patlatabilir. Ayrıca valizin içi hoş durmaz.

Valizin içini rahatlatmak ve düzenli görünmesini sağlamak için bir çok yöntem vardır. Bu yöntemleri kullanarak daha kaliteli valiz hazırlamak mümkündür. Bahsi geçen yöntemler aşağıda büyük ve kalın başlıklar halinde belirtilmiştir.

1. Çamaşırları Rulo Yaparak Katlamak


Bu katlama stili valiz iç dizaynını toparlayan içinin geniş görünmesini sağlayan bir yöntemdir. Sadece rulo yaparak değil kıyafetleri valizin içine dik şekilde dizerek de fazlaca yer tasarrufu yapılabilir.

Bu iki yöntem de valizin dağılmasını önler. Kıyafet konusunda dikkat edilmesi gereken bir diğer hususta kırışacak kıyafetlerin valize daha salaş yerleştirilmesidir.

Rulo şeklinde sarılı kıyafetlerin üzerine düzgünce yerleştirilen kıyafetler sonradan ütü istemeyebilir. Bu durum birazda bavulun iç dizaynına bağlıdır.

Güneş Gözlüğü Kutusuna Tüm Şarj Aletlerinizi Sığdırabilirsiniz


Valize Kıyafet Yerleştirmek oldukça önemlidir. Ayrıca kıyafet harici diğer ihtiyaçlarında doğru şekilde dizilmesi gerekir.

Küçük kutu ve makyaj çantası gibi ek bölmesi olan eşyaların içine diğer küçük eşyaları koymak yerden tasarruf ettirir.

Ayrıca güneş gözlüğü gibi koruyucu kutuya elektrik eşyaları ve şarj aletlerini koymak bavulda hem daha iyi muhafaza sağlar hemde yer açısından tasarruf sağlar.

Eğer Alışveriş Yapmayı Planlıyorsanız Valizinizin İçine Bir Valiz Daha Koyabilirsiniz.


Düzen severlerin tatil esnasında bavulun içine koyduğu katlanır kumaş çantalar bavulun daha düzenli görünmesini sağlar. Örnek olarak bluzlar ve çoraplar aynı katların çantaya koyulabilir. Böylece valizde bir ihtiyaç aranırken etraf dağılmamış olur.

Bavulun iç düzeni ne kadar sağlam olursa dağılma durumu o kadar azalacaktır.

Vitaminleri Ve Tüm İlaçlarınızı Tek Bir Tüpe Koyabilirsiniz.


Kutu kutu vitamin ve ilaçların valize direkt konulması yer açısından oldukça sorun çıkarır. Eczaneden alınmış ayrı ayrı günlere bölünmüş ilaç kutuları bu konuda daha alternatif yapılıdır. Vitamin ve ilaçların tüm tatil boyunca yeterli sayıda olması gerekir.

Tatilin rahat geçmesini sağlayacak vitaminler ve hayati ilaçlara öncelik tanınması gerekir.

Çamaşırları Katlayıp Vakumlayabilirsiniz


Sürekli olarak kullanılmayacak yedek kıyafetleri poşetleyip vakumlamak hijyen ve alan tasarrufu sağlar. Ayrıca vakumlanmış çamaşırlara uzun süre bir şey olmaz.

Nem ve kirden uzak şekilde muhafaza edilir. Vakumlanmış çamaşırların giyilmeden önce ütülenmesi gerekebilir. Kırışmaya müsait kıyafetlerin vakumlanmaması gerekir.

Yapı Marketlerden Alabileceğiniz Plastik Bölmeli Kutulara İstediğiniz Yiyeceği Yerleştirebilirsiniz


Çeşitli yerlerden satın alınan bölmeli küçük yiyecek kutuları aperatif atıştırmalıkların konulması için idealdir.

Valizin kolay ulaşılan bölümüne bu tarz kutuları yerleştirmek daha mantıklıdır. Valizin kilitli bölmesine yakın bölmelere bu tarz kutuların konulması valizin daha diri görünmesini sağlar. Özellikle bez valizlerde bu yöntem çok daha fazla işe yarar.

Şarj Aletinizi Unutursanız Endişelenmeyin, Artık Her Otelde Telefonunuzu Şarj Edebileceğiniz USB Girişli Televizyonlar Var.

Tüm tatil boyunca şarj aleti olmadan geçirmek oldukça korkunç bir durumdur. Bu soruna otel televizyonlarının USB girişli olması kısa dönemli çözüm üretebilir. Fakat sonradan yine yeni bir şarj aleti almak gerekebilir.

Şapkanızın İçerisine Rulo Yaptığınız Bir T-shirt Koyun, Böylelikle Şapkanız Kırışmaz


Başlıkta belirtildiği gibi şapkaları katlanmış t-shirt ile muhafaza etmek son derece mantıklı bir iştir.

Kontaks Lens Kutusu İçerisine Losyonlarınızı Ya Da Makyaj Malzemelerinizin Size Tatil Boyunca Yetecek Kadarını Koyabilirsiniz

Bu yöntem ile valizin düzenli görünmesini sağlamak mümkündür. Ayrıca çeşitli kozmetik yerlerinden alınacak seyahat kutularını da aynı işlem için kullanmak mümkündür.

Katlanabilir Bir Elbise Rafı İle Bütün Valiz Hazırlama Problemlerinize Çözüm Bulabilirsiniz


Katlanır elbise rafı sadece valiz için değil tüm tatil boyunca da kullanılabilir bir araçtır. Özellikle kırışan kıyafetler bu araç ile daha güvenlidir.