Otelde Kalırken Nelere Dikkat Edilmelidir?



Otel Odasında Kalırken Nelere Dikkat Edilmelidir? Sorusunun birçok farklı cevabı bulunurken en önemli olanları otel seçimlerinde önem taşır.

Özellikle otel odalarında konaklarken hem diğer misafirler hem de tesisin huzuru için bazı detaylara öncelik verilmesi ve dikkat edilmesi önem taşır. Odalarda yüksek sesle müzik dinlememek ya da televizyon seyretmemek, odalardaki eşyalara zarar vermemek gibi davranışlar otellerde öncelikli dikkat edilmesi gereken kurallardır.

Misafirler otel odalarından izinsiz eşya almamalı ve otelin yasakladığı kurallara göre hareket etmelidir. Bu kuralların başında odalara yiyecek getirilmemesi yer alırken tesise bilgi vermeden odalara misafir kabul edilmemeli ve davet edilmemelidir.

Otel Odasının Konforu



Otel seçimlerinde odaların konforları oldukça önemlidir. Odalarda yer alan olanaklar sizin beklenti ve ihtiyaçlarına cevap verecek düzeyde olmalıdır.

Odaların içerisinde minibar, klima, saç kurutma makinesi, çay- kahve seti, TV, duş, aydınlatma ve teknolojik imkânlar mutlaka bulunmalıdır.

Bu detayların hepsi müşterilerin kendi evindeymiş hissi duymasına yardımcı olurken konforlu olanakların kullanılmasını da sağlayacaktır.

Oda Servisi ve Housekeeping Hizmetleri


Oda servisi ve housekeeping hizmetleri otel odalarını tercih ederken dikkat edilmesi gereken detaylar arasında yer alır. Bu servisler 5 yıldızlı otellerde iyi bir oda servisi konseptinde beklentilere cevap verir niteliktedir.

Oteller oda servisleri ve diğer hizmetlerin alınmasında müşterilerini hayal kırıklığına uğratmamalıdır. Güler yüzlü ve profesyonel bir servis ağı sayesinde beklentileri karşılamak otel odalarının memnuniyetleri açısından önem taşır. Bu kriterlere bağlı kalarak odaların seçimleri ve otellerin tercihi yapılmalıdır.

Aksi halde beklentilerin altında bir tatil geçirilmesi müşterilerin memnuniyeti açısından sorun yaratabilecektir.

Hijyenik Ortam


Otel odalarında ve otellerin içerisinde müşterilerin en ilgisini çeken konu hijyen sağlanmasıdır. Odaların mutlaka hijyenik bir şekilde dezenfekte edilmesi müşterilerin memnuniyeti açısından önem taşır.

Birçok kişiyi ağırlayan otel odalarının çarşaflar, mobilyalar, duş ve tuvalet bölümleri temiz olmalıdır.

Düzenli bir şekilde kişinin kalıyor olması durumunda dahi her gün temizlenmelidir. Bu sayede ortamın hijyen olması hem bakteri üretmemesine hem de müşterilerin sağlıklı koşullarda tatillerini geçirmesine yardımcı olacaktır.

Otel Odası Güvenlik


Otellerin ve odaların kişinin kendini evinde hissetmesine yardımcı olması adına güvenlik donanımlı olması önem taşır.

Odanın güvenli olmasından emin olunduktan sonra tatilin keyfini rahatlıkla çıkarabilmek mümkündür. Güvenli bir kapı kilitleme sisteminin olması ve istenilen her an telefonla resepsiyona ulaşılabilmesi otel müşterilerinin beklentileri arasında yer alır.

Oda içerisinde özel eşyaların bulundurulması için mutlaka bir kasa sistemi yer almalıdır. Kasaların kilitleri çalışır durumda olmalıdır.

Otel Odasının Manzarası


Tatil için otel seçimleri yapılması sırasında acentelerden otel odasının manzarası hakkında bilgi alınmalıdır. Bazı odalar kara, bazıları deniz iken bazı odalar havuz manzaralı olabilir. Kişinin beklentisi ve bütçesine göre otel odası manzarası seçimi yapılmalıdır. Özellikle seyahatlerin birçok kısmı dinlenerek geçirileceğinden kalınacak olan otel odalarının manzarası büyük önem taşır. Bu nedenle otel

odasının camının nereye baktığına ve beklentilerinize uygun bir oda manzarası olup olmadığına göre tercih yapılması gereklidir.

Otel Odası Dekorasyonu


Otel odalarında uyumlu olan renklerin ve eşyaların bulunması tatilin keyifli bir şekilde geçirilmesi için yardımcı olan önemli bir görseldir.

Dekorasyonların göze hitap eder bir şekilde olması, canlı renklerin ve uyumlu eşyaların kullanılması otel odaları açısından önem taşır. Dekorasyonların özenle yapılmasına dikkat ederek oda seçimleri yapılmalıdır. Aksi halde tatilin odada geçirilen kısmı keyifli olmayabilir.

Otel Odasında Kişi Sayısının Önemi


  • Otel tatillerinde öncelikli olarak bazı kurallara dikkat edilmesinin ardından odaların çeşitleri önemlidir. Konaklama yapılacak olan otel odasında kaç kişi kalınacak öncesinde belirlenerek otele bilgi verilmelidir. Bu sayede yatak sayısı, oda büyüklüğü, fiziksel görünüm gibi kriterler değişerek kişi sayısına göre bir konseptte oda verilecektir.
  • Bebekli olan aileler için park yatak ya da beşik isteği odaları tercih ederken belirtilmelidir. Tek, çift, 3, 4 ve süit oda, iki katlı oda, aile odası ya da kral dairesi gibi seçenekler otellerde mevcuttur.
  • Her oda bütçeye göre farklılık gösterirken kişilerin konforunu sağlamak için özek dizayn edilmişlerdir. Kişi sayısına göre herkes için ayrı yatakların olması önem taşır. Konforlu bir tatil geçirebilmek için bu detaylara özen göstererek oda seçimleri yapılmalıdır.

En güzel otel odası seçeneklerinden yararlanmak için buradan rezervasyon yapabilirsiniz.