2022 Antalya Turizm Sezonu


2022 Antalya Turizm Sezonu Ne Zaman Açılıyor? Türkiye’nin ve dünyanın en gözde tatil yerleri içerisinde yer Antalya her yıl en çok turist ağırlayan illerden biridir. Antalya ilinin genelinde tatil için tercih edebileceğiniz birbirinden farklı belde bulunmaktadır.

El değmemiş koyları ve özellikle sığ denizleri ve ormanları ile doğanın keyfini çıkartabilirsiniz. 2022 Antalya turizm sezonu 12 Haziran itibari ile başlamış bulunmaktadır. Turistlerin yavaş yavaş akın etmeye başladığı Antalya ilinde sizler de tarzınıza uygun yerleri tercih edebilirsiniz.

Antalya’nın En Popüler Turizm Merkezleri


Denizi, kültürü, doğası, antik kentleri ve plajları ile Antalya her kesime hitap eden tatil yerlerinden biridir. Her bir beldesinin kendine özgü güzellikleri ve tarihi özellikleri bulunmaktadır. Üstelik Antalya’da bütçenize uygun bir konaklama yeri mutlaka bulabilirsiniz.

Lüks ve 5 yıldızlı oteller dışında kamp yerlerini veya apart otelleri de tercih edebilirsiniz. Eğer sizler de 2022 yaz tatili için planınızı Antalya bölgesi için yapıyorsanız doğru yerdesiniz. Antalya’nın en popüler turizm merkezleri listemize göz atarak seçiminizi yapabilirsiniz.

  • Kemer

Antalya’da nerede tatil yapılır diye sorulunca akla ilk olarak Kemer bölgesi gelmektedir. Özellikle ünlülerin de akın ettiği Kemer beldesinde denizin ve kumsalın tadını doyasıya çıkartabilirsiniz.

En popüler tatil merkezi olarak bilinen Kemer sadece yerli turistler tarafından değil yabancı turistler tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir.

Özellikle Rus ve Ukraynalı turistlerin Haziran ayından itibaren yaz sezonuna kadar bölgede tatil yaptıkları da dikkat çekmektedir. Kemer beldesi içerisinde lüks otel seçenekleri ile kendinize eşsiz bir tatil armağan edebilirsiniz.

  • Olimpos

Biraz daha kamp alanı ve ormanın içerisinde tatil yapmak isteyenlerin tercihinin Olimpos bölgesinden yana olduğunu söyleyebiliriz. Uygun fiyatlı ve daha rahat konseptli pek çok bungalov tarzı otelin de bulunduğu Olimpos beldesinde keyifli bir tatil yapabilirsiniz.

Ayrıca Olimpos bölgesinin içerisinde barındığı antik kentleri ile de yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Özellikle Alman turistlerin Antalya’da en çok Olimpos bölgesinde tatil yaptıkları bilinmektedir.

  • Alanya

Antalya denildiği zaman akla ilk olarak Alanya gelmektedir. Lüks otelleri, tertemiz sahilleri, kumsalları ve plajları dışında eğlence mekanları ile de Alanya hayal ettiğiniz gibi bir tatil deneyimi vadetmektedir.

Her tarzdan tatilciye kucak açan Alanya bölgesinde sizler de ailecek ve sevdikleriniz ile birlikte keyifle tatilinizi yapabilirsiniz. Doğal yerleri dolaşabilir ve Alanya genelinde yer alan pek çok antik kenti de dolaşabilirsiniz.

Rus, Alman ve Hollanda’dan gelen turistlerin Haziran ayından itibaren konaklamak için Alanya’yı seçtiği bilinmektedir.

  • Kaş

Antalya’nın plajları ile ünlü olan yerlerinden birisi de Kaş bölgesidir. Ayrıca bölgenin pek çok yerinin koruma altına alınan eşsiz güzellikteki doğal yerler olduğunun da altını çizmek isteriz. Antik tiyatroları dışında tarihi eserleri ile de Kaş bölgesinde kültürel gezinizi de tamamlayabilirsiniz.

Özellikle 2022 Antalya turizm sezonunda en çok kalabalık olması beklenen yerler içerisinde yer almaktadır. Diğer beldelere oranla Kaş bölgesinin genellikle İngiliz turistler tarafından tercih edildiği bilinmektedir.

  • Manavgat


Antalya’nın doğal güzellikleri açısından en zengin olan ilçeleri içerisnde hiç kuşkusuz ki Manavgat yer almaktadır. Hem manzaralı otelleri ile de doğası ile sizler de Manavgat bölgesine hayran kalabilirsiniz.

Manavgat ilçesi aynı zamanda Antalya ilinin en büyük ilçelerinden de biridir. Manavgat’a gittiğinizde Manavgat Şelalesi’ni görmeden dönmemelisiniz. Manavgat bölgesinde konaklamak için sizleri pek çok alternatif beklemektedir. Geçtiğimiz yıllarda diğer ilçelere bakıldığı zaman Manavgat’ın en fazla turist ağırlayan ilçe olduğunu söylemek isteriz.

  • Belek

Antalya’nın en çok tercih edilen tatil beldeleri içerisnde yer alan Belek yemyeşil doğası ile sizleri beklemektedir. Hem deniz hem de kültürel tarihi bir arada yapmak isteyenler için Belek eşsiz bir seçim olacaktır.

Yaz mevsiminde doluluk oranı neredeyse full olan Belek bölgesinde ağırlıklı olarak Rus turistler kalmaktadır. Belek bölgesinde deniz dışında tatil için değerlendirebileceğiniz pek çok farklı gezi turlarına da katılabilirsiniz.

  • Side

Side bölgesi özellikle mavi bayraklı plajları ile ünlü olan yerlerden biridir. Ayrıca Antalya bölgesinde tatil için de en çok tercih edilen beldeler listesinde yer almaktadır. Side’nin yabancı turistler tarafından sıkça tercih edilmesinin en önemli nedeni ise Apollan Tapınağı’dır.