Afyon Otelleri ve Kaplıcaları


Afyon Otelleri, turizm amacıyla popüler seçenekler arasında yer alıyor

Afyon Ege’nin içinde bir incidir. Ankara ve İzmir gibi yerlerin tam ortasında kalır. Ulaşım rahat ve kolaydır. Kültürel zenginliklerle dolu Afyon yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağıdır. Afyon’da Kurtuluş Savaşından izler bulmak mümkündür.

Dünyaya ün salmış kaplıca suları vardır. Kaplıcalarda birçok insan derdine şifa bulmuştur. Afyonda her türden otel bulmak mümkündür. İslami oteller, alkollü oteller, alkolsüz oteller de bulunmaktadır. Afyon gün geçtikçe ilerleyen bir merkez haline gelmiştir. Afyon otelleri son zamanlar da gelişmektedir. Bu nedenle hem ulusal hem de uluslararası popülerlik kazanmaya başlamıştır.

Afyon’a özel çeşit çeşit lokum bulunmaktadır. Mermer, sucuk, lokum da yine Afyon’a özeldir. Afyon Otelleri mimarisiyle tarihten kalma izleri sizlere gösterir.

Ayrıca yöresel, geleneksel yemekleri de sizlere sunar. Dünya’ da tanınır hale gelen Afyon Otelleri her kesimden kitleye hitap ediyor. Afyon Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ‘ Termal Turizm Merkezi’ seçilmiştir. Bundan sebep Afyon’a olan talep giderek artmaktadır. Otelcilik ve konaklama yerleri de talepten dolayı geliştiriliyor.

En Çok Tercih Edilen Oteller



· Afyon Ayrıcalıklı Otel olarak bilinen bu oteller sizin için en iyi konforu düşünmüşlerdir. Odalarınızın yatak örtüsünün mobilyalarla uyumuna kadar birçok detaya dikkat edilmiştir. Hayallerinizdeki tatili yaşamak isterseniz Afyon Otelleri’ni tercih edebilirsiniz.

Oteller de kapalı havuz, açık havuz, vale, kuaför gibi yerler vardır. Ayrıca ücrete mukabil; masaj, fizik tedavi, spa merkezi, kese& köpük, çamur banyosu, otopark vardır. Türk hamamı, havuzlar, termal kaplıcaları ücretsizdir.

· NG Afyon

· İkbal Thermal Hotel & Spa

· Akrones Hotel

· Oruçoğlu Thermal Resort

· Korel Thermal Resort hotel

· Jura Hotels Afyon Thermal

· May Thermal Resort Spa

· Budan Thermal Spa & Hotel Convention Center

· Sandıklı Termal Park Resort Convention Center

· Safran Thermal Resort Sandıklı

· Grand Özgül Tatil Köyü

· Başaranlar Termal

· Aforia Termal Residences

· Garden Kale Termal Hotel

· MCG Marble Hotel

· Ema Öztürk Thermal Hotel

· Sefa Thermal Tatil Köyü

Afyon Kaplıcaları



Afyon kaplıcaları romatizma, eklem ağrıları, cilt, şeker, solunum, böbrek, safra kesesi gibi birçok derde devadır. Ayrıca; astım, bronşit, nefes darlığı gibi hastalıklara iyi geldiği de bilinmektedir.

Afyon Kaplıcaları say say bitmeyen devasıyla oldukça ilgi odağıdır. Gazlıgöl ve Hudai kaplıcaları tercih ediliyor. Kaplıcalarda şifa bulmak isteyenler genelde Sandıklı’da kalıyor. Tarih meraklıları, arkeoloji araştırmacıları ise Bolvadin taraflarında ki oteller de kalıyor.

Afyon Görülmesi – Gezilmesi Gereken Yerler



Afyon görülmesi gezilmesi gereken birçok tarihi ve kültürel zenginliği içerisinde barındırır. Müzeler, kaleler, camiiler, mağaralar, kaplıcalar, kiliseler, manastırlar ve daha birçok yer vardır. Kurtuluş savaşından izler bulmak mümkündür.

Sokaklarda anıtlara, müzelere, şehitliklere rastlamanız mümkündür. Kurtuluş Savaşından izler görmek isteyenler için gidilmesi gereken bazı yerler şuralardır;

· Kocatepe Büyükkalecik Yöresi

· Afyon Zafer Müzesi

· Cumhuriyet Şehitleri Anıtı

Afyon’a gidilip de mutlaka görmeniz gereken yerler şuralardır;

· Karahisar Kalesi

· İscehisar Peri Bacaları

· Göynüş Vadisi Açık Hava Tapınağı

· Ot Pazarı Camii

· Kurtuni Mağarası

· Başkomutanlık Milli Parkı

Afyon Yemekleri



Afyon sucuğu, Afyon kaymağı tescilli Afyona ait yiyeceklerdir. Afyon kültür bakımından oldukça zengin bir yerdir. Bu nedenle Ege’den de Anadolu’dan da birçok yöresel yemek bulunmaktadır.

Ege’nin otlu lezzetleri Afyonun mutfağına dâhil olmuştur. Haşhaş ve kaymak yemeklerin olmazsa olmazları arasındadır. Afyon otellerinin mutfağında olmazsa olmaz yemekler şunlardır;

· Haşhaşlı Çörek

· Çullama Köfte

· Sakala Çarpan Çorbası

· Keşkek

· İlibada Dolması

Erken rezervasyon ile oldukça iyi indirimlerden faydalanabilirsiniz.

Afyon Otelleri Aktiviteleri


Afyon oteller bisiklet kiralama olanağı sunar. Bisikletinizle gün boyu gezip, eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz. Fitness, bilardo, voleybol ücretsizdir. Dart, tenis, masa tenisi, basketbol ücreti olan oteller bulunmaktadır. Havuzlar da kaydırak bulunmaktadır.

Aquaparklı plajlar da arkadaşlarınızla eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz. Alışveriş yapabileceğiniz mekânlar bulunmaktadır. Sevdiklerinize tatil dönüşü hediyeler almak için küçük hediyelik eşya satan mağazalar bulabilirsiniz.

Şehrin gürültüsünden kopmak, biraz kafa dinlemek herkesin hakkıdır. Covid dolayısıyla evlerde kaldığımız günlerin acısını çıkarmak istiyoruz.

Bunun için birçoğumuz tatil yapma gereği duyuyoruz. Hem bütçenizi aşmayacak hem de sıkıntınızı biraz olsun hafifletecek Afyon Otellerine bir şans verin. Ulaşım imkânı Ankara ve İzmir’e kolaydır. Ankara’da ve İzmir de oturan herkes Afyon’da tatil yapmayı düşünebilir.

Ankara ve İzmir dışındakiler şifa bulmak için Afyon Kaplıca Termallerini tercih edebilirler. Erken rezervasyonlar herkes için daha uygundur. Sezon sonrası yer bulamayabilir, istediğiniz fırsatları kaçırmış olabilirsiniz. Aynı özelliklerdeki oda sezon başladıktan sonra bütçenizi aşabilir.

Bu nedenle sezon başlamadan rezervasyonunuzu yaptırın. Afyon otelleri ve kaplıcaları uygun fiyatlarla sizleri bekliyor.