Bursa Otelleri


Bursa Otelleri

29.06.2022

Bursa Otelleri ve Bursa hakkında her şey, Marmara bölesinin en gelişmiş şehri diyebiliriz. Büyükşehir konumunda olan Bursa, oldukça fazla turistik yerler barındırır. Osmanlı ve Bizans başta gelmek üzere birçok kültür ve medeniyete ev sahipliği yapmıştır.

Bursa hakkında, kültürel zenginlikler ve tarihi yapılar bulundurur demek çok doğru olacaktır. Oteller, villalar, pansiyonlar, bungalov evler gibi birçok konaklama merkezi bulunmaktadır. Erken rezervasyon ile oldukça güzel indirimlerden faydalanabilirsiniz. Bursa’da birçok konaklama avantajları mevcuttur. Bursa hakkında bilmeniz gereken birçok konuyu ele aldık.

Bursa Otelleri, Ulaşım, Bursa Gezilecek Yerler ve Bursa Yemekleri hakkında bilgiler verdik. Bunun yanı sıra; Bursa Popüler İlçeleri hakkında değerlendirmeler yaptık. Gelin birlikte inceleyelim.

Bursa Ulaşım


Bursa'da ulaşım imkanı kolay olan şehirlerdendir. Havadan, karadan, denizden birçok ulaşım yolu vardır. Ayrıca demir yolu da tercih edilen ulaşım seçeneklerindendir.

Bursa Yenişehir Havalimanı 1994 yılında açılmıştır. Bursa Merkezin 10 km dışında yer alır. Yurt içi ve yurt dışından yolcu alır. Bursa Yenişehir Havalimanı, birçok ilden aktarmasız uçuş seferleri düzenler. Türkiye’nin her yerinden seyahat etmek isteyenler olabilir. Bu nedenle İstanbul üzerinden aktarmalı uçuş hizmeti verilir.

Bursa’ya gemi ile ulaşım mümkündür. İstanbul başta, Marmara denizine sınırı olan her ilden deniz yolu ulaşım sağlanır. Köprüyü kullanmak istemeyenler İstanbul’dan feribotla Bursa’ya ulaşabilir.

Bursa’nın 10 kilometre dışında, Bursa Otogarı mevcuttur. Otogar birçok sefer düzenler. Otogardan şehrin diğer ilçelerine otobüsler ve minibüsler vardır. Taksiler de yine hizmet vermektedir. Dilediğiniz ulaşım aracını kullanarak, seyahat edebilirsiniz.

Bursa Şehir İçi Ulaşım


Bursa şehir içi ulaşım araçları; teleferik, metro, otobüs, minibüs, tramvay ve taksidir. Bursaray metro hattı, 1998’den beri hizmet vermektedir. Şehrin bütün ilçelerine, yer altından ulaşım sağlar. Doğu ve batı hattına sahiptir. Birinci hattı Emek ve Arabayatağı arasında yol alır. İkinci hattı Bursa Uludağ Üniversitesi üzerinden kalkar.

Yedi ayrı ilçede hizmet sağlayan Belediye otobüsleri mevcuttur. Halk en fazla belediye otobüslerini tercih eder. Şehrin içine de, dışındaki köylerine de otobüs gider. Bursa metrosu, tramvay ve belediye otobüsü için Bukart isimli ulaşım kartı yapılmıştır. Yerli halk ve turistler Bukart üzerinden ulaşım sağlayabilir.

Bursa’nın Popüler İlçeleri


Osmangazi

Osmangazi Bursa’nın en büyük ilçesi ünvanını almıştır. İlçelere giden tüm yollar, Osmangazi üzerinden geçer. İlçe Osmanlı’nın kurucuları Osman Beyden adını almaktadır. Osman Bey ve Orhan Gazi’nin türbeleri burada bulunmaktadır. Bursa kalesi, Ulu camii, Koza Han seyehat edilecek yerlerdendir. Birbirinden güzel bu yerlerde konaklama imkanı sunan, Osmangazi otellerine göz atabilirsiniz.

Nilüfer

Nilüfer Uludağ Üniversitesine yakın olduğundan öğrencilerin sıkça gittiği yerlerdendir. İlçeye Orhan Gazi’nin eşi Nilüfer Hanımın adı verilmiştir. Nilüfer’de birbirinden güzel mağazalar, restoranlar, kafeler bulunmaktadır.

Mudanya

Mudanya deni kıyısı olan şehirlerden birisidir. Şehrin merkezine yarım saatlik mesafededir. Birbirinden güzel tesisler vardır. Mudanya’ya İstanbul üzerinden düzenli feribot seferleri düzenlenmektedir.

İznik

İznik çinileri ünlüdür. Dünyaca ünlü atölyelere, müzelere, türbelere ev sahipliği yapar. İznik ilçesinde gezilecek yerler;

· Ayasofya Müzesi,

· Sarı Saltuk Türbesi,

· Roma Tiyatrosu,

· Aziz Tryphonos Kilisesi,

Bu yerler oldukça önemli gidilmesi gereken yerlerdir.

İnegöl

İnegöl kaplıcaları ile ön plandadır. Kaplıcalar şehre 10 km uzaklıktadır. Ayrıca Bursa için önemli İnegöl köftesi de meşhurdur.

Gemlik

Gemlik kıyısı olan liman kentlerdendir. İznik Gölü ve Sarsak Deresi Gemlik’ten geçer. Yerli halk tarafından zeytin üretilir. Gemlik Zeytini ve Zeytinyağı meşhurdur.

Bursa’ da Gezilecek Yerler



Birçok imparatorluğun merkezi olan Bursa gözde şehirlerimizdendir. Tarih boyunca birçok kültürle iç içe olmuştur. Yeşilin ve mavinin her türlü tonu bulunan Bursa, en popüler turistik yerlerdendir. Birbirinden güzel birçok konaklama tesisi bulunur. Trilye, Uludağ, Cumalıkızık en meşhur gezilecek yerlerdendir.

Trilye: Mudanya’nın 12 km batısında yer alır. Bursa’nın en eski yerleşim yerlerindendir. Renkli ve cumbalı evleri bulunur. Yerli ve yabancı birçok turist bulunur. Balık restoranları, kafe ve seyir alanları oldukça gelişmiştir.

Uludağ: Kışın kaymaın taını çıkarmak isteyenler için en ideal seçimdir. Her yıl yerli ve yabancı birçok turist ağırlanır. 1961 yılında Milli Park olarak ilan edilmiştir. Uludağ ile şehir merkezi arasındaki mesafe 35 kilometredir. Deniz yolu ile kara yolu üzerinden ulaşım sağlanabilir.

Cumalıkızık: Osmanlı’nın, Bursa’daki ilk yerleşim yerlerindendir. Birçok kültüre sahiptir. Tarihi evleri bulunur. Osmanlı’dan kalma 180 ev bugün kullanılır haldedir. Bizans dönemine ait kilisesi bulunmaktadır.

Bursa Tarihi Mekanlar

Bursa Ulu Camii, Sultan Yıldırım Beyazıt tarafından inşa ettirilmiştir. Ulu camii, 20. Yüzyıldan kalma hat yazılarıyla tanınır.

Bursa Hanları, ticaret akışı sağlanan en önemli merkezlerdendir. Bu tarihi hanların en büyüğü İpek Hanı’dır. Osmanlı Han mimarisi ile tasarlanmıştır.

Yeşil Medrese

Günümüzde Türk İslam Eserleri Müzesi, olarak halka açıktır. Osmanlı dönemindeki ilk medresedir. Birçok insan Sultaniye Medresesi olarak bilir. Yeşil Medrese’nin mimarı Hacı İvaz Paşa’dır. Kesme taş ve malozdan yapılmadır.

Bursa’ya Özel Yemekler Nelerdir?


· Bursa Kebabı

· İskender Kebap

· İnegöl Köfte

· Muradiye Çorbası

· Süt Helvası

· Cantık

· Etli Kereviz

Sizler de Bursa Otelleri ile keyifli bir tatil yapabilirsiniz. Bursa Kültürel Müzeleri, gezerek birçok kültüre tanık olabilirsiniz. Bursa tarihi yerleri gezerek geçmişten kalan izleri inceleyebilirsiniz.

Ailenizle doyasıya tatil yapacağınız Bursa otelleri buradan rezervasyon sağlayarak sizleri bekliyor