En güzel tatil yerleri 2022


En güzel tatil yerleri 2022 eğlenceli ve güzel tatilin hayalini kuran birçok kişi tarafından araştırılmaktadır. Yaz aylarının gelmesiyle merak konusu olan tatil yerleri 2022 yılında ülkemizde önemli bir yerdedir.

Bazı insanlar iş stresinden bazı insanlar ise yorgunluklardan kurtulmak için tatil yapmayı tercih ederler. Farklı kültürler ya da farklı insanlarla etkileşim halinde olabilmek için kısa ya da uzun soluklu tatiller isteyebilirler. Yurt dışında olan tatil beldeleri gibi ülkemizde de birçok farklı tatil imkânı bulunur.

Fethiye, Antalya, Muğla, bodrum gibi beldeler özellikle yaz aylarında en uğrak tatil yerlerindendir. Mardin, mersin, Çanakkale gibi beldeler ise tarihi dokuların gözlemlenebilmesi aynı zamanda eşsiz doğanın tadını çıkarmak için tercih edilen yerler arasındadır.

Türkiye de En Güzel Tatil Yerleri 2022


Türkiye’de en güzel tatil yerleri dendiğinde denizler ve sahiller akla gelse de ülkemiz kültürel miraslar, coğrafyası ve mimari kültürleriyle gezginlerin uğrak yeri haline gelmiştir. Yurt içinde olan ve deniz kenarlarında olan tatil yerleri oldukça farklı olup geniş bir yelpazeye sahiptir.

Ülkemizde birçok farklı alanda tatil yapılabilecek belde bulunmakla birlikte tatilcilerin gözdesi mekânlarda oldukça fazladır. Türkiye’de, deniz, kum ve güneş tatili açısından birçok farklı yer bulunur. Yıl boyunca Türkiye sahilleri özellikle mart ayından itibaren hareketlenmeye başlar.

Turistik bir tatil düşünerek tarihi dokuları incelemek ve gözlemlemek içinde farklı farklı şehirler kapılarını açar. Türkiye’de tatil yerleri farklı kültürlere hizmet ederek eşsiz zaman geçirmenize yardımcı olur. Gerek yurt içi gerek yurt dışından insanların beldeleri gezerek unutulmaz zamanlar geçirmesi mümkündür.

Kapadokya – Nevşehir


Kapadokya geçmişi 60 milyon yıl öncesine dayanan peri bacalarıyla ünlü bir beldedir. Peribacaları güllüdağ, hasandağı ve Erciyes’ten püsküren lavlarla oluşmuştur. Güneşin batışı ve manzara izleyerek balon turlarına katılmak isteyenlerin uğrak mekânıdır.

Kapadokya’ya gidilmesinin ardından mutlaka bu beldede göreme, Ürgüp, uçhisar, ortahisar ve Avanos gezilmelidir. Tatilinizi bu yerlerle taçlandırarak unutulmaz hale getirebilirsiniz. Özellikle aşk vadisi ya da diğer adıyla âşıklar tepesinden manzaranın tadı çıkarılmalıdır.

İzmir -Şirince


İzmir ilimizde bir dağ köyü olan Şirince birçok yabancı turist tarafından tercih edilen bir beldedir. Üzüm bağları, şeftali bahçeleri ve zeytinliklerin bulunduğu beldede unutulmaz bir tatil imkânı bulabilirsiniz.

Şirince köyünde tatil tercih eden turistleri eski Rum evleri ve şarap yapılan üzümlerin nefis kokuları karşılar. Bu köyün en önemli özelliği turistlerin fazla olması iken aynı zamanda hiçbir evin diğerinin manzarasını kapamamasıdır. Artan bir turizm potansiyeli olup son derece nefis tatlara sahip olan şirin bir beldedir.

Safranbolu – Karabük


Karatenizde yer alan Safranbolu ahşap evleriyle en dikkat çeken ve en turistik bölgedir. Düşük bütçe ile ulaşımın kolay olması sayesinde güzel bir tatil geçirilebilecek nadir yerlerdendir. Unesco dünya mirası listesine girmeyi başarmış olan Safranbolu çok sayıda özel konaklama alternatifi sunar. Köklü tarihi ve geleneksel toplum yapısıyla ülkemizin önemli değerlerini görebilmeniz mümkündür.

Safranbolu evleri, yemeniciler çarşısı, tokatlı kanyonu, hıdırlık tepesi tarihi kent müzesi Safranbolu tatilinde gidilmesi gereken yerlerdendir. Yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çeken bir yapıda olup birçok farklı alternatif sunan bir tatil beldesidir.

Midyat – Mardin


Mardin ili güneydoğunun incisi olarak bilinir. Bu incinin en güzel ilçesi olan Midyat güzel evleri ve tarihi yapılarıyla ilgi çeker. Midyat beldesine tatile gelerek tarihin ve güzel kültürün tadını çıkarabilirsiniz.

Mardin’in en kalabalık ilçesi olan Midyat her yıl çok sayıda turist ağırlamaktadır. Kent müzesi, beyaz suyu, kültür sanat sokağı ve gabriel manastırı, Meryem ana kilisesi gibi birçok kültürel miras ziyaret edilebilir.

Uzungöl – Trabzon En Ucuz ve Güzel Tatil Yerleri 2022


Ülkemize günümüzde en çok ziyaretçi alan yerler arasında Uzungöl gelir. Doğa manzarası sayesinde turist akınına uğrayan Uzungöl beldesi çay ve muhteşem bir manzara eşliğinde tatilin tadını çıkarmaya yardımcı olabilir.

Turistik restoranları bulunan ve pansiyonları, alabalık lokantaları bulunan konaklama ve gezi yeridir. Göl kenarında yer alan cami tüm fotoğrafların vazgeçilmez simgesidir. Trabzon’un eko turizm merkezi olan uzungöl yanında bulunan Şerah köyü de bölgenin tarihle olan en güçlü bağıdır. Hem ekonomik hem manzaralı bir tatil geçirilmek istendiğinde uzungöl mutlaka ziyaret edilmelidir