Fethiye’de Görülecek Yerler


Fethiye’de Görülecek Yerler hakkında bilgi sahibi olmak için en doru adrestesiniz. Yaz tatili için ülkemizin en çok tercih edilen ve en popüler tatil beldelerinden biri olan Fethiye, Muğla iline bağlıdır.

Sadece şehir merkezine 124 kilometre uzaklıkta bulunan Fethiye bölgesi içerisinde turistlerin tercih edebileceği farklı lokasyonlar dikkat çekmektedir. Hem her bütçeye uygun konaklama alternatifleri hem de denizi, tarihi ve doğal güzellikleri ile Fethiye’de sizler de keyifle tatil yapabilirsiniz.

Fethiye’nin En Güzel Yerleri


Dört mevsim de ayrı bir güzelliğe sahip olan Fethiye ilçesinin nüfusu yaz mevsiminde yaklaşık 5 katına kadar çıkabilmektedir.

Koyları, plajları, ormanları ve denizi ile her konsepte uygun tatilciler için farklı bir alternatife sahiptir. Sizler de keyifli ve doğa ile iç içe bir tatil yapmak isterseniz seçiminizi Fethiye’den yana kullanabilirsiniz.

Fethiye’nin en güzel yerleri listemizi inceleyerek muhteşem bir tatil planı yapabilirsiniz.

Ölüdeniz


Muğla Fethiye denildiği zaman dünyaca üne sahip olan Ölüdeniz akla gelmektedir. Uluslararası turizm dergilerinin her yıl gündeme getirdiği ve eşsiz güzelliği ile dikkat çeken Ölüdeniz bölgesinde sizler de hayalinizdeki gibi bir tatil yapabilirsiniz.

Etrafı Ege Denizi ile çevrili olan Ölüdeniz tıpkı cennetten bir köşe gibi sizleri beklemektedir. Ayrıca plaj çevresine konumlanmış olan ve farklı konseptlerde konaklama imkanı sunan otel ve pansiyonları da değerlendirebilirsiniz.

Plaj kulüpleri, eğlence mekanları ve su sporları ile çeşitli doğa aktiviteleri ile Ölüdeniz bölgesinde dolu dolu bir tatil yapabilirsiniz.

Kelebekler Vadisi


Sadece Fethiye’nin değil ülkemizin de en önemli ve popüler tatil beldelerinden biri olan Kelebekler Vadisi 1. derece doğal bir sit alanıdır. Dünya üzerinde de korunması gereken 100 dağ arasında yerini almayı başaran Kelebekler Vadisi, Fethiye tatiliniz içerisinde kesinlikle gidip görmeniz gereken yerlerden biridir.

Bölgenin en bakir yerlerine ev sahipliği yapan Kelebekler Vadisi güzelliği ve ihtişamı ile sizleri de etkisi altına alacak. Ayrıca adından da anlaşılacağı üzere her yıl onlarca farklı kelebek de buraya uğramaktadır.

Vahşi yaşam formunun korunmasına özen gösterilen Kelebekler Vadisi bölgesinde dalış sporu yapma şansına da sahip olabilirsiniz.

Kayaköy


Fethiye ilçesi denizi ve doğal güzellikleri yanı sıra tarihi miras açısından da oldukça zengin bölgelerden biridir. Kayaköy ise bölgenin en fazla antik kentine ev sahipliği yaptığı bilinen yerdir.

Üstelik Kayaköy beldesinde tarihi taş ev formunda korunan yerlerde konaklama şansına da sahip olabilirsiniz. Doğal güzelliği korunan bölgede tarihi gezilere eşlik edebilir ve bol bol fotoğraf çektirebilirsiniz.

Babadağ


Ülkemizin en çok ziyaret edilen ve ünlü dağlarından biri olan Babadağ, Fethiye’nin de en popüler turistik yerlerinden biridir. Hem Ölüdeniz’i hem de Fethiye’yi panoramik açıdan izlemek için kesinlikle Babadağ bölgesini ziyaret etmelisiniz.

Özellikle yaz mevsiminde profesyonel paraşütçüleri izleme şansına da sahip olabilirsiniz. İnanılmaz bir manzaraya sahip olan Babadağ bölgesine gitmek için turları tercih edebilir veya kendi özel aracınızı da kullanabilirsiniz.

Babadağ bölgesi ayrıca zengin endemik bitki çeşitliliğine sahip olan ve dünya üzerinde korunması gereken 10 dağ içerisinde yer almaktadır.

Kabak Koyu


Fethiye’de görülecek yerler içerisinde yer alan Kabak Koyu için merkezden düzenlenen tekne gezilerini tercih edebilirsiniz. Ayrıca bölgede her gün doğa yürüyüşleri de düzenlenmektedir. Kızılçam ormanları ile kaplı olan Kabak Koyu bölgesi 1. derece sit alanı olarak koruma altına alınmıştır.

Masmavi denizi ve yemyeşil orman manzarası ile profesyonel fotoğrafçıların da en çok tercih ettiği bölgeler arasında bulunmaktadır. 1987 yılında keşfedilen Kabak Koyu’nun muhteşem güzelliği ve manzarası yabancı turistlerin de ilgisini çekmektedir.

Saklıkent Kanyonu


Fethiye’de görülecek yerler listemizde yer alan Saklıkent Kanyonu her yıl en çok ziyaretçi kabul eden bölgeler arasında yer almaktadır. Saklıkent Kanyonu’nun en önemli özelliği ise Avrupa’nın da en büyük ikinci kanyonu olmasıdır.

14 kilometre uzunluğundaki kanyon içerisinde özel olarak hazırlanmış olan yürüyüş yolunu kullanarak doğal güzellikleri izleyebilirsiniz. İki dağ arasında uzanan ve göz alıcı bir ihtişama sahip olan Saklıkent Kanyonu çevresinde de keyifli vakit geçirebilirsiniz.

İskelelerde bulunan özel restoran ve kafelerde özellikle taze deniz ürünlerinin tadına bakabilirsiniz. Nehir raftingi de yine Saklıkent Kanyonu içerisinde yapabileceğiniz aktivitelerden biridir.