Sapanca Otelleri


Sapanca Otelleri

27.06.2022

Sapanca Otelleri ve daha nice bölgeye has özellik ile harika bir tatil deneyimi...

Sakarya’da olan Sapanca büyüleyici bir güzelliğe sahiptir. 4 mevsim de gezmek için uygundur. Temiz havası, göz kamaştıran manzarasıyla cennet gibi bir yerdir.

Tatil severler oldukça keyifli dakikalar geçirirler. Sapanca İstanbul’a yakın olduğundan ziyaretçileri oldukça fazladır. Ulaşım imkanı da oldukça kalaydır. Sapanca Otelleri sizlere şehrin tozundan, dumanından, gürültüsünden kurtarma fırsatı verir. Sapanca’nın ayna gibi parlak gölünü gördüğünüzde tüm dertlerinizi unutacağınıza eminiz.

Sapanca’nın muhteşem doğasını kayıt altına almak sizlere mutluluk verecektir. Birçok aktivite yapabileceğiniz mekanlar bulunmaktadır. Kayak merkezlerine gidebilir, lahitleri gezebilirsiniz. İstanbul ile arası 2 saat olan Sapanca oldukça fazla sayıda turistte ev sahipliği yapmaktadır. Yemyeşil Maşukiye ve tarihten izler saklayan lahitler sizleri bekliyor.

Sapanca Otelleri

Sapanca’da 4 mevsim de ayrı güzeldir. Sapanca otelleri fiyatları mevsimine göre değişiklik gösterir. Sapanca otellerinde rahat şekilde kafa dinleyebilirsiniz. Sapanca gölüne yakın yerler de otel kiralayıp göl manzarası eşliğinde konaklayabilirsiniz. Şehir merkezlerinde ki oteller tasarım otellere göre daha ekonomiktir.


En çok tercih Sapanca Otelleri Richmond Nua Spa Hotels ve NG Hotels’dir. Oldukça konforlu otellerdir. Spa ve birçok eğlenceli aktiviteleri bulunmaktadır. Spor yapabileceğiniz birçok özel yer vardır. Hem spor yapıp hem de aktiviteler katılıp tatilinize renk verebilirsiniz. Bu oteller doğa ile iç içe olduğundan tatil severlerin gözdesi durumundadır.

Sapanca otelleri hem yaz hem de kış birçok hizmet sunar. Yazın havası ve doğanın renkli görüntüsü size huzur verecektir. Kışın ise karın ve kayak yapmanın tadını çıkarabileceğiniz kayak merkezleri bulunmaktadır. Maşukiye, Sapanca Butik Otelleri ile ün salmıştır.

Çok lezzetli serpme kahvaltı hizmeti verilir. Kış tatilini sevenler, Kartepe Kayak Merkezi yakınında bulunan oteller de konaklayabilir. Ayrıca ekonomik, bütçeye uygun pansiyonlar da bulunmaktadır. Dileyen pansiyonları da tercih edebilir.

Sapanca’ya Ne Zaman Gidilmeli?

Sapanca da tatil için mevsimlerin bir önemi yoktur. Her mevsim kendine özel hizmeti bulunur. Her mevsim ayrı güzeldir. Yazın doğası ve gölüyle, kışın kayak merkezi ile oldukça çok tercih edilir.


Yazın göl kenarında doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Ayrıca ilkbahar ve yaz ayları piknik yapmak içi kaçırılmaz bir fırsattır. Kışın şömine eşliğinde kahvenizi yudumlayın.

Canınız sıkıldığında ise kayak merkezlerinde eğlenebilirsiniz. Kartepe’de ATV ile safari’nin tadını da çıkarabilirsiniz. Kartepe bünyesinde birçok aktivite bulundurur. Bunlar arasında sıcak hamam, sauna, buhar odaları, ısıtmalı havuzları vardır.

Sapanca İçin Öneriler


Maşukiye, Kartepe, Sapanca gölünün fotoğraflarını çekmek için bir tura katılabilirsiniz. Muhteşem doğası ile paintball için oldukça uygundur.

Paintball oldukça çok tercih edilen spor aktivteleri arasındadır. Sapanca gölünde ise rüzgar sörfü, su kayağı, kneeboard gibi etkinlikler yapabilirsiniz. Uzak illerden ulaşım uçak ile daha konforlu olacaktır. Uçakla İstanbul’a gelinir. İstanbul’dan ulaşım, Adapazarı’nın merkezinden kalkan otobüslerle sağlanır.

Sapanca’ da Yolculuk


Sapanca da bir yerden, bir yere ulaşım genelde halk otobüsleri ile oluyor. Bu nedenle yanınıza otobüs kartı almayı unutmayın. Otobüs beklemek istemeyenler ulaşımlarını taksi ile yapabilmektedir. Sapanca’nın çok yoğun bir trafiği yoktur. Bu nedenle ulaşım akıcıdır.

Sapanca Gezilecek Yerler


Sapanca gezilecek yerler şöyledir;

· Maşukiye

· Kartepe

· Rahime Sultan Camii

· Sapanca Gölü

· Kırkpınar Botanik Park

· Soğucak Yaylası

· Hasan Fehmi Paşa Camii

· Bağdat Caddesi

Osmanlı zamanından kalan tarihi camii, han ve hamamları görebilirsiniz.

Sapanca Yemekleri


Sapanca’nın en gözde yerlerinden olan Sapanca Gölü kıyısında restorantlar bulunmaktadır. Balık severler için oldukça popüler olan mekanlarda balık ziyafeti çekebilirsiniz.

Sapanca’nın kendine özgü yemekleri bulunmaktadır. Sapanca’nın zengin mutfağında yemeniz gerekenler şöyledir;

· Sapanca kiremitte Alabalık

· Pazı Tavası

· Balkabaklı Gözleme

· İncir Uyutması Tatlısı

· Etli/ Mantarlı Karadeniz Pidesi

· Muhlama

· Sapanca Çerkez Tavuğu

· Cevizli Lahana

Tüm bu yöresel lezzetlerin yanın da olmazsa olmaz mısır ekmeği sizlere unutulmaz anlar yaşatacak. Ve tatiliniz hiç bitmesin isteyeceksiniz.

Sapanca En Prestijli Oteller


Bütçenize uygun otel bulmak önemlidir. Bunun yanı sıra kaldığınız otelin konforu beğenisi de çok önemlidir. Eğer fiyat sizin için çok da önemli değilse çok konforlu oteller şunlardır;

· The Red Witch Boutique Hotel

· Çayır Çimen Tatil Evleri

· Hypnos Sapanca Glamping

· Elite World Sapanca Hotel

· Ng Enjoy

Fakat fiyat bizim için biraz sıkıntı diyorsanız bütçenize çok uygun oteller de bulunmaktadır. Bu oteller sizler için yeterli konforu sağlar fiyatları da oldukça ekonomiktir. Bütçeye uygun Sapanca otelleri şunlardır;

· Sapanca Atlı Köşk Butik Otel

· Liva Hotel Sapanca

· Room Room Hotel

· Wind Hotel Sapanca

Sapanca en uygun ve indirimli olan otelleri sizler için derledik. Sizler de Sapanca’da doyasıya tatil yapabilirsiniz.