Sinop Hakkında Her şey


Sinop hakkında herşey söylenecek en önemli şey yılın her mevsimi başka güzel olduğudur. Boztepe üzerine kurulmuş, Karadeniz bölgesinin en tepesindedir. Her yıl tatilcileri ayrı bir güzellik bekler. Eğlenceli tatil geçirmek isteyenler için Sinop hakkında bilgiler verdik.

Sinop'ta Nerelerde gezilir? Önemli yemekleri nelerdir? Nasıl gidilir? Gibi önemli konuları ele aldık. Her kesimden tatilci için uygundur. Tatil yapmak için birbirinden güzel Sinop otelleri bulunmaktadır.


Sinop Otelleri, konforlu, ferah, ekonomik ve ayrıcalıklıdır. Erken rezervasyon fırsatlarını değerlendirerek daha ekonomik tatil otelleri tutabilirsiniz. Sinop hakkında içeriklerimizi ve Sinop Otelleri konulu başlığımızı birlikte inceleyelim.

Sinop'ta Ulaşım


Sinop ulaşım açısından oldukça rahat bir konumdadır. Türkiye’nin her yerinden ulaşım kolaydır. Sinop Şehir Merkezi ve Sinop Havalimanı arasında sadece 8 kilometre vardır. Havalimanında şehrin içine dolmuşlar ve otobüsler kalkmaktadır.

Sinop ulaşım için genelde otobüsleri tercih ediyor. Otobüs gitmeyen yerlere ticari taksi ile gitmek mümkündür. Kara yolu üzerinden de ulaşım kolaydır. Sinop otogarı ile Sinop Şehir Merkezi arasında 6 buçuk kilometre vardır.

Sinop’un dışında Ayancık, Boyabat, Durağan ve Türkeli gibi Sinop’a yakın civarlarda da otogar mevcuttur. Özel aracınız ile Sinop’a ulaşım sağlayacaksanız büyük şehirlerden km hesaplamaları şu şekildedir;

· İstanbul – Sinop arası 688 kilometredir.

· Ankara – Sinop arası 347 kilometredir.

· İzmir – Sinop arası 929 kilometredir.

· Trabzon – Sinop arası 490 kilometredir.

· Samsun – Sinop arası 169 kilometredir.

Sinop Popüler İlçeler


Sinop popüler ilçeler arasında Sinop, Gerze, Ayancık, Boyabat, Durağan vardır.

· Sinop ( Merkez )

Sinop şehrin merkezinde, Karadeniz’in kıyısında yer alır. Boztepe burnu ile karaya bağlanmıştır. Sinop Kalesi burada yer alır. Sinop Merkez Otelleri tatil yapmak isteyenlere ev sahipliği yapıyor.

· Gerze

Genelde ilk tercih edilen yerlerdendir. İl merkezi ile arasında 39 kilometre vardır. Gerze tesislerinde Gerze’ye yakın tatil yapmak isterseniz Gerze otelleri konaklamanız için hazırdır.

· Ayancık

Ayancık tarihi kilisenin de içerisinde bulunduğu önemli bölgelerdendir. Ziyaretçiler tarafından sıkça tercih edilir. Suni limanlar bulunduğundan, bölgede balıkçılık da artmıştır. Ayancık sahili, Çamurca plajı, Ayancık Fatsa Tepesi gezilmesi gereken yerlerdendir.

· Boyabat

Boyabat ismini şeklinden almaktadır. Boyabat geniş, düz, bakımlı, arazi anlamlarına gelen boy – abat kelimelerinden almaktadır. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Birçok otel ve özel balayı otelleri bulunmaktadır. Osmanlı Otel, Boyvat Otel, Menteş Otel, Zafer Otel bu otellerin başında gelmektedir.

· Durağan

Durağan, Sinop iline bağlı içerisinde gezilecek birçok yer bulunduran ilçesidir. Durağan, Gökırmak Vadisi üzerine kuruludur. Birçok tarihi yapıyı bünyesinde bulundurur. İsmail Bey Camisi, Buzluk Mağarası en turistik yerleridir.

Sinop Gezilecek Yerler


1. Tarihi Sinop Cezaevi Müzesi

Türkiye’nin en eski müzeleri arasında Tarihi Sinop Cezaevi Müzesi de vardır. Aşılamayacak duvarlar ve sürgüleri olan Cezaevi, birçok şairin şiirine de konu olmuştur. Dev koğuşları ve korkulu rüya olan sürgünleri ile Türkiye’nin en bilindik eski cezaevidir. Günümüzde halka açık bir müze haline gelmiştir.

2. Sinop Kalesi

Sinop Kalesi Sinop’un en meşhur gezilecek yerlerindendir. Şehrin sembolü haline gelen Sinop Kalesi turistlerin ilgi odağı olmuştur. Ne zaman yapıldığı tam belli olmayan kalenin, MÖ 8.yüzyılda yapıldığı tahmin edilmektedir. Kaleden şehrin manzarasını çekebilir, sevdiklerinize gösterebilirsiniz. Sinop Kalesinin manzarası sizleri büyüleyecek ve kaleden inmek istemeyeceksiniz. Heybetli Sinop Kalesi sevenlerini bekliyor.

3. Boyabat Kalesi

Boyabat Kalesi, manzarası ile büyüleyen bir güzelliğe sahiptir. Yemyeşil vadiyi ayaklarınızın altına seren Boyabat Kalesi’nde birçok Bizans kalıntısı bulunur.

4. Diyojen Heykeli

Diiyojen Heykeli, Sinop merkezinin girişindedir. 5,5 metre yüksekliği vardır. Ünlü düşünür, Diyojen’ in Sinop da doğduğu bilinmektedir.

5. İnceburun Feneri

İnceburun Feneri, şehir ile bütünleşmiştir. Kesinlikle görülmesi gereken yerler arasında yer alır. Fenerin yüksekliği 38 metredir. Türkiye’nin en kuzey noktasında yer alır. Bu nedenle oldukça popülerdir.

6. Alaaddin Camii

Tarihi eser olan Alaaddin Camii 1200’lü yıllarda meydana gelmiştir. Alaaddin Keykubat tarafından yaptırıldığı düşünülmektedir. Üç tarafı Ayet-el Kürsi ile çevrilidir. Aladdin Camii, tarih severlerin oldukça dikkatini çeker.

Sinop’ta Yenilecekler Listesi


Sinop Mantısı, İçli Tava, Nokul, Mısır Çorbası, Mısır Tarhanası Sinop’ta yenilecek meşhur yemekler arasındadır.

Sinop’ta Eğlenceli Festivaller


Sinop yılın her dönemi eğlenceli festivaller düzenler. Bu festivallere katılarak tatilinizi eğlenceli hale getirebilirsiniz.

· Mutluluk Festivali

Üç gün süren festivalde dans gösterileri sunulur.

· Erfelek Tatlıca Şelaleleri Festivali

Yağlı güreş gösterileri yapılır ve ünlü sanatçılar konser verir.

· Ayancık Kültür ve Keten Festivali

Açık oturum, panel ve söyleşilerin bulunduğu festivaldir. Bunun yanı sıra konserler verilir. Şarkılar söylenir. Genelde üç gün sürer.

· Gerze Kültür Ve Sanat Festivali

Temmuz ayında yapılır. Dans gösterileri bulunur. Birbirinden güzel ses sanatçıları festivale katılır.

· Hıdırellez Ve Karakucak Güreş Şenliği

Koca koca kazanlarda keşkekler pişer. Güreş müsabakaları izlenir. Türkeli ilçesinde meydana gelen festival ziyaretçilerini bekliyor.